FOLLOWERS

Penghujung 2008.....

Penghujung 2008 dan juga penghujung cuti sekolah ni,barulah aku berkesempatan untuk bercuti...Cuti-Cuti Malaysia aje. Itu pun pergi tanpa dirancang. Tetiba aje adik aku ajak pegi dan tetiba aje aku yang kepala tengah bengang ni setuju tanpa alasan apatah lagi adik aku yang uruskan segalanya.

Dapat hirup udara segar di Tanah Tinggi dan menjamu mata dengan pemandangan yg cukup indah, rasa macam refresh balik otak aku ni. Tiga hari dua malam duduk sana, rasa tak puas jalan2 dan beli belah.

Sebenarnya, aku dah lama teringin nak ke sana tapi tak berkesempatan. Bila ramai org kata Cameron Highland tu sekarang dah tak best mcm dulu, aku jadi tawar hati nak pergi. Tapi, bila dah sekali jejak kaki kat sana, aku mcm rasa tak nak turun2 ke KL lagi. Nyaman udaranya buat aku rasa tenang sangat. Rasa nak duduk aje kat Tea Shop tu minum secawan tea bersama sebuah laptop dan menaip dari pagi sampai petang, pastu tauke kedai tu mesti halau aku..hehehe...

Aku malas nak taip banyak2 sebab tengah penat lagi, baru sampai pukul 6 ptg tadi. Ni aku postingkan gambar untuk tatapan semua...



**********Anak aku candid masa kat taman bunga dalam strawbery Farm



************Tengah membeli belah kat pasar malam di Brinchang


************************Aku suka dengan warna bunga ni...



*********************Lagi kat Pasar Malam di Brinchang



**********************************Strawbery Farm



********************Pendek sangat, tak sampai nak tunjuk muka


***********Anak buah aku tengah makan strawbery yang dia petik sendiri


*********************** Pemandangan Ladang Teh Dari Tea Shop


********************** Bergambar kenangan kat ladang strawbery

6 comments:

Durrah Fatiha said...

Salam dik, Amboi.... bestnya coti-coti diaaa. Tengok gambar2 tu, rasa macam nak naik ke sana teruslah pulok.

EYA ZAMANI ZAITEE said...

Salam Thn Br- Napa masa ziya gi x jumpa ya :( ....
Hppy Holiday ...

HANI FAZUHA said...

Kak Durrah...memang best kat sana, rasa cam nak pegi lagi.

HANI FAZUHA said...

Ziya....mana nak jumpa, bukan kita berdua je kat atas sama atau mungkin jumpa tapi tak kenal....

nacha said...

hmmm.. alangkah nyamannya dpt minum teh dkt ladang teh tu. opppsss.. x jumpa Dahlia & Wadi? hehehe..

HANI FAZUHA said...

Nacha..... ituler, time lepak kat kedai teh & berlari turun ke ladang teh tu, terbayang gak Dahlia nga Wadi...hehehe... tapi kan Nacha, kunjungan itu akan merealisasikan kisah Arman dan Hani di Tanah Tinggi yang sudah lama tergendala. Maaf, bukan tentang teh tapi tentang taman bunga dan kedai bunga...tungguuu...