FOLLOWERS

Preview CBM

Hari ni kita lupakan seketika tentang HKC sebab sekarang ni ia sedang dalam proses editing.

Kali ni aku nak berkongsi pasal cerita terbaru yang aku beri tajuk CBM. Ada yang tanya CBM tu apa?

Aku tak nak jawab tapi nak minta sesiapa yang pandai tolong jawabkan. Cuba teka CBM tu singkatan untuk apa? Siapa yang teka dengan tepat akan dapat free gift.

Apa gift tu nanti aku beritahu kemudian. Hanya satu pemenang saja yg boleh dapat. Siapa cepat dia dapat. Jawapan mesti di tinggalkan di ruangan komen, bukan di FB atau mana-mana tempat lain.

Okey! kat bawah ni aku review sikit kisahnya :

*********************************************************************



'Mengapa dinafikan sebuah rasa sedang hati tidak pernah berkata dusta.'


Damia Farisha : Dia cantik dan punya segalanya tetapi hatinya tidak pernah tahu bagaimana rasanya bahagia. Hidup untuk dia, hanyalah jalan lurus yang sudah diatur setiap hentiannya.

Zaril Ikhwan : Lelaki kacak yang kelihatan cukup sederhana kerana dia hanya ingin diihat sebagai manusia yang tidak bermegah dan bersederhana dalam segala hal.

Syed Farid Nazmi : Lelaki kaya raya yang menganggap harta boleh beli semuanya. Satu yang dia lupa, cinta tidak pernah punya harga untuk dibuat urus niaga.

Riana Nurlaila: Wanita berdarah kacukan yang taksub dengan cintanya. Hadirnya sering mengucar kacirkan keadaan dan liuk lintuknya mampu menggetarkan iman.

Dayang Nur Adora : Anak jati Brunei yang terlebih suka menjadi rakyat Malaysia. Dia sahabat yang memahami dan sentiasa ada di kala susah dan juga sunyi.

Sebenarnya, tiada yang manis-manis pada pertemuan Mia dan Zaril, yang ada hanyalah rasa seram di hati Mia dan rasa geram di hati Zaril. Siapa yang tidak seram apabila terperangkap dengan orang yang mengaku dirinya tidak siuman? Siapa yang tidak geram bila dikatakan tidak siuman hanya kerana dia tersenyum kelucuan?

Kata Mia – Zaril itu lelaki ‘tidak siuman’ yang sering melakukan sesuatu mengikut sesuka hati dia. Bukan suka-suka mengata tetapi dia sendiri yang mengaku begitu pada pertemuan pertama mereka.

Kata Zaril – Mia itu bukanlah cantik sangat tetapi berlagak macam dialah wanita tercantik di dunia. Namun, kenapa hatinya sering dilanda debar tatkala mata mereka saling bertatapan?

Kata Farid – Walau apa pun terjadi, Mia itu adalah hak miliknya yang tidak boleh diusik oleh sesiapa dan lelaki seperti Zaril bukan tandingannya.

Kata Riana - Zaril itu adalah nyawanya dan dia sanggup menjadi apa saja asalkan Zaril menjadi miliknya kerana dia tidak ingin hidup tanpa nyawa.

Kata Adora – Zaril dan Mia itu bagai si bisu dan si pekak yang mengaku faham sedang sebenarnya mereka tidak pernah mengerti apa yang ada di hati sendiri.

51 comments:

[AYUMI AFIQAH] said...

nk teka! nk teka!
CINTA BUKAN MAINAN..btol x?
hehe :)

Tie Tinie said...

salam..
wow kak..
preview jer dah menarik.. nie yg buat x sabar nak tunggu terbit nie..
gud luck kak...
sambung secepat mungkin ye kak...

Anonymous said...

cinta bulan mengembang.

hajar said...

cinta bukan mainan - kak hani bgla gift byk2... satu mane cukup... hikhik

niz said...

CINTA BUAT MU

hanifazuha said...

Okey! hajar punya pasal, saya bagi 3 pemenang. 1 pemenang istimewa akan dpt HKC percuma bila dah publish nanti dan dua akan dpt saguhati.

Kenapa semua orang teka C tu untuk cinta erk? boleh juga untuk CUMA, CERITA, CAHAYA, CALAR dan byk lagi... teka, jgn tak teka..

hani Fazuha said...

Tie.. lamanya tak degr kabar berita, tetiba muncul kat sini yer..

DLa said...

boss..penyertaan terbuka luas kpd suma warganegara mlysia kan..so aku pon bleh la kan...hihi

xkan Cinta Bukit Merah kot....

ape ek mmmmm..jab2 nk perah otak jab..

ahah...Cintaku Bukan Milikmu..kot atau Cintamu Bukan Milikku apekah??
...ya betol..hahaha betul ke boss??hihi..

boss..ko main teka teki la plak...

hanifazuha said...

DLa.. ko layak mengundi tak? kalu layak, maknanya ko juga layak meneka...hahaha..

Nape ko tak teka CAKAP BUKAN MAIN? singkatannya CBM juga kan? atau CICAK BERSAMA MAWAS pun blh jadi CBM jugakan?..hahahaa....

Weh! mana aimie ni, dia tak nak teka ke? hadiah lumayan tau.. free HKC,

hanifazuha said...

lupa pulak nak ucap tahniah pada Ayumi sbb jadi orag prtama teka.... pemenangnya akan diberitahu dalam posting akan datang.. harap brsabar..

shadah..♥ said...

akak nk cuba gak.

Cinta Bebunga Mekar. <3

akak, bole x try banyak kali? :)

hidayah said...

nak teka jugakla....

CINTA BUAT MIA

muahaha..dah nama heroin dia kan mia..

hanifazuha said...

Shadah... boleh, berpuluh kali pun boleh...

shadah..♥ said...

Cinta Bagaikan Mutiara

akak, xde hint ke? :D

ainarissa said...

cinta bukan milikku......
tapi cam sadis jer bunyiknye tu.....
hahahaha...... k hani...... agak2 aje ni....... but..... x sabar menunggu buah tangan yg baru.....

hidayah said...

cubaan kedua...

CINTA BUKAN MAINAN


p/s xde yg betul lg ke kak hani?
:P

DLa said...

boss..
aku suka ja klu tajuk dia CICAK BERSAMA MAWAS TU HAHAHA..klakar jer bunyik dia..org tgk tajuk pun dah x sabar nk bli xyah bc blub hahaha...

aimie...hmmm ntah tp lately dia agak bz ckit la..klu aimie teka mesti kena pya...sbb tu aku x kasi dia teka..dia slalu jer menang peraduan ngan JS..huh sungguh la aku jeles nih..

aimie_afifah said...

wahhhhhhhh...haniiiiiiii.ko maen2 teka2 lak yer...

Dla..ye ye je ko tu kata kalo aku teka mesti btol ...aper ko ingat aku tukang tilik ker?...hikhikhik...

hani ..tahniah HKC dah dlm proses edit....yeaaaaaaa...kira aku order terus dr ko ni...bila dah publish ko sign n pos eh...kos nnt ko emel aku...hahahah..senang citer...

oppsssss...dah jauh aku dok mlalut ni...

CBM ---> Cinta Bara Merah....

hahahah..aku hentam jer tue....kikiki...

pssstttt...CINTA BERSAMA MAWAS tu cam best jer....kikikik


nnt aku perah otak....

DLa said...

boss..klu CINTA BULAN MADU ok x ekk

yeah..aimie dah teka...hahaha
aimie ko bkn tkg tilik tp mcm tkg tilik..hahaha

DLa said...

boss.. lupa lak aku pun cam aimie gak nk jd org terawal bc HKC..aku pun nk order gak,siap sing n pos jgk k..hehe..

aimie_afifah said...

Dla...kikiki..aku nk teka lagi eh...

CBM ---> CINTA BERSEMI MULANYA

CBM ---> CALAR BERCANTUM MEMBARA

hanifazuha said...

DLa, aimie... apa tekaan korang sipi2 pon xkena ni? maknanya xde harapan la nak dapat HKC pree yer..hahaha

hanifazuha said...

Nape ramai yg teka Cinta Bukan Mainan yer? mcm best jerk..hehehe

shadah..♥ said...

akak, xde sapa menang lg ke?
xde hint ke?

Cinta Baru Mekar
Cinta Budak Mentah
Cantik Bagaikan Mia
Cinta Biru Merah <3

aimie_afifah said...

Hani....aku sajer jer nak kasi can kat orang lain...kan aku riak lak kalo aku menang...wakakakakak...

Lagipun mesti PA ko jeles tahap gaban nnt..

psssstttt....kami x dpt HKC free pun xper...kami tolong ko ngan order awal ni...orang lain ada ke wat mcm kami ni...

chehhhhhhhh...riak gile ko ni aimie...*sigh*


P/S:...fan Hani jgn marah eh...

DLa said...

aimie..aku 'LIKE' statement ko yg kat atas tuh...

aimie...klu boleh mmg nk pree la tp x mau gak main teka2 ni aku x reti...

boss.. pe kta ko sedekah jer kat aku...muahahaha..

aku try gak la lg sekali hak3...CINTAKU BUAT MU
klu salah gak bli jer rr..

hanifazuha said...

DLa... nmpaknya ko kena beli ar...hahahaa

aimie_afifah said...

DLa...hahahahah...nampak gaya kita ni bukan 'budak2'yg boleh msuk geng teka2 ni...

hani..konpem aku n DLa beli HKC tu...

mizan said...

hani,kak mizan teka CBM-Cahaya Bahagia Menanti...betul kan...?

mizan said...

wahhhh...suka2 dah berjaya komen kt blog ni...hehehe.kalau betul dapat HKC free x betul kena beli je laaa.

hanifazuha said...

Mizan...hahahha.. tapi maaf, tak betul!

hidayah said...

xde yg betul lg ek...
aiyaakk..

CINTA BUAT MIA
CINTA BUKAN MAINAN


CAHAYA BENING MERAH
CINTA BUKANNYA MIMPI


wahaha..kang dah jd tajuk merapu plak nnt..

DLa said...

aimie...
meme kompem aku bli jer...

boss..x dek diskaun ke..org terawal order nih..kan aimie..

aimie_afifah said...

eh DLa...ko jgn nk potong line aku lak...kikikikiki....
hani..x de diskaun pun konpem aku beli....aku nk TT taw...

hanifazuha said...

Hidayah... dah ada yg teka betul tapi saya xnak ckp lagi... tunggu saya umumkan dlm n3 yg akan dtg..

hanifazuha said...

aimie..DLa... novel lum kuar lagi xyah nak gaduh2... jgn wat aku ngeri, sbb aku sndiri pon xtau bila akan kuar..

shadah..♥ said...

maknanye dah ade pemenang ye?

harap2 saya menang.
kalo x menang pun xpe, saya akan beli novel akak gak. :)

yah said...
This comment has been removed by the author.
yah said...

kak hani, sya pun nk order jugak sekali ngan sign k...hehehehe...
xsabar nk tunggu

DLa said...

boss...CBM tu mesti Cinta bukan Mainan kan ..sbb cam kena je ngan citer dia kan..

papun TAHNIAH la pd pemenang yg AKAN terpilih nanti..

hanifazuha said...

DLa... knape ko kata mcm kena jer dgn tajuk Cinta Bukan Mainan tu? cuba huraikan sikit

hanifazuha said...

Shadah.. nnti akak umumkan pemenangnya..

Yah.. boleh aje klu nak order dri akak... nnti dak kluar akak war-war kat sini n kat FB...

shadah..♥ said...

okay akak.~
kalo sya x menang, nk order dr akak gak la. n sign skali. hehe

DLa said...

boss..knapa aku ckap tajuk citer ko ni ngan tajuk CINTA BUKAN MAINAN kan....

xyah hurai panjang2 sapa yg bc preview ni akan paham..
adanya perebutan cinta sehingga sanggup melakukan apa saja..
yg kaya sggup membeli..
yg cantik sggup mggunakan kecantikkan dgn mggoda..
yg xnk mengaku cinta sdg berbunga mekar dlm hati pun ada..
malah sggup lg saling menyakiti hati msg2..
sedangkan ada debar yg bergetarkan dlm hati msng2...
'Mengapa dinafikan sebuah rasa sedang hati tidak pernah berkata dusta.'

ekk panjang jgk huraian aku kan...

hmmm..klu tajuk CINTA BERBUNGA MEKAR pun cam ok jer..

hihihi..sory la boss..cam ni citer aku lak..dok memilih tajuk bagai...

p/s;ini hanyalah dr sudut pandangan dan pemahaman aku la..klu salah so SORRY la boss...

hanifazuha said...

Wah! panjangnya..... hebat la ko, baca review yg pendek tu blh huraikan cternya....

klu mcm ni apa kata ko tulis cter ni, nnti aku edit..hahaha

aimie_afifah said...

DLa...aku rasa ko la challenge bos ko ni...ko lak la yg tulis citer...
aku tukang beli...hahahahah

Hani...nmpak gaya aku yg veteren ni bukan challenge anak2 muda la dlm teka2 ni...sigh...sedey...

DLa said...

aimie....aku nak nulis..membaca pun tergagap2...dok mengeja lagi..ahaks..
(ayat x riak tu..yg sebenarnya cam ni..)
klu aku nulis x leh cari makn boss aku tuh..hak3..poyo giler...

gurau jer boss,..jgn amik hati ekk..

hanifazuha said...

DLa.. klu cengitu, ko jgn sesekali trpikir utk menulis, nnti aku xdpt cri makan..

yah said...

ok

Nurul Maisarah binti Saleh said...

macam best je . bila nak ditrbitkan ?

Farra Joe said...

Bla nk post???